
در این پست میخواهیم علائم روی آداپتورها را بررسی کنیم:
علامت UL :
مخفف کلمه ی Underwriters Laboratories
و در واقع یه سازمان صدور گواهینامه ایمنی مستقل محصول است که اول محصول رو تست میکنه و در صورت سالم بودن دستگاه، این آرم رو، روی محصول میزنه و بیشتر از یک قرن است که این کار رو انجام میدن. UL سالانه، بیش از 19000 مدل از محصولات، اجزا و مواد و سیستم ها تست و ارزیابی میکنه و با 20 بیلیون علامت که در 66000 محصول کارخانه ها موجوده، ظاهر میشه. خانواده های کمپانی UL که در سرتاسر دنیا وجود دارن از 68 تا لابراتوار تشکیل شدن که محصول رو تست و ارائه خدمات به مشتریان 120 کشور رو تضمین میکنن. علامت Listing Mark کمپانی UL یکی از رایجترین علائم این کمپانیه. اگه آداپتور لپ تاپ یه همچین علامتی داشته باشه به این معنیه که از زیر نظر UL گذشته و تونسته تاییدیه ی این کمپانی رو بگیره. مواردی که یه محصول نیاز داره تا بتونه از این کمپانی تاییدیه بگیره، بستگی به شرایط و استانداردی داره که خود کمپانی تعیین کرده است.
علامت TUV Rheinland :
TUV Rheinland از سازمان گواهینامه ایالات متحده در آمریکای شمالی توسط استانداردهای دولتی شهرها و شهرستان ها (مقامات ناظر بر برق ساختمان، بازرسان آتش نشانی و بازرسان برق) در سراسر ایالات متحده به عنوان جایگزین مناسب برای علامت UL برای آداپتورهای لپ تاپ شناخته شده و پذیرفته شده است. (در واقع میشه گفت که این علامت در آمریکای شمالی به عنوان جایگزین UL بکار میره.)
علامت RoHS :
این علامت مخفف کلمه ی Restriction of Hazardous Substances است و به معنی محدودیت در استفاده از مواد خطرناک است. ایده و هدفی که پشت این قانون ایالت کارولینا وجود داره، هدف بر منع استفاده از مواد و فلزات خطرناک و سنگینه که در صورت اوراقی و در نهایت تبدیل شدن این آداپتورها به زباله برای بازیافت، این مواد سنگین و خطرناک به خاک و محیط زیست وارد نشن تا از مضرات خطرناکشون جلوگیری بشه. پس اگه همچین علامتی رو دیدین بدونین که برای ساختنش از اینجور مواد خطرناک استفاده نشده است.
علائم گواهی بین المللی
CCC (چین):
این علامت مخفف China Compulsory Certification به معنی صدور گواهی نامه ی اجباری چین است و در واقع این یه علامت ایمنی و کیفی اجباری برای محصولات الکتریکی، الکترونیکی و بسیاری از محصولات دیگه ای که در چین فروخته می شن. خود تولیدکننده ها مجاز به زدن این علامت به محصولشون نیستن و تمام این محصولات باید در چین آزمایش و تست بشن و همینطور باید یه مسئول CQC (Care Quality Commission = کمیسیون نظارت بر کیفیت )، بازرسی اولیه رو انجام داده باشه. تمام آداپتور لپ تاپ هایی که تو کاتالوگ صدور گواهینامه ی اجباری لیست شدن باید علامت CCC صادر شده از سازمان گواهینامه رو داشته باشن و قبل از اینکه کارخانه رو برای توزیع ترک میکنن یا قراره وارد بشن و یا میخوان برای مصارف دیگه ای مورد استفاده قرار بگیرن، باید این علامت رو داشته باشن.
علامت CCEE (چین):
این علامت که مخفف China Commission for Conformity Certification of Electrical Equipment به معنی کمیسیون صدور گواهینامه مربوط به تجهیزات برق چین است که البته به عنوان علامت "دیوار چین" هم شناخته میشه. CCEE یک سازمان غیر انتفاعی و بی طرفه که در سال 1984 پایه گذاری شده تا امنیت و سلامت محصولات برقی رو تایید کنه. این سازمان از کارشناسان و نمایندگانی که در سازمان های دولتی مختلف چین عضو هستن، تشکیل شده. CCEE مجاز است که از طرف دفتر نظارت بر کیفیت و نظارت فنی چین به نام the Chinese National Certification Body (NCB) (مرکز صدور گواهی ملی چینی) گواهی و تاییدیه ی سالم بودن محصول رو صادر کنه.
CE (اروپا):
یه علامت اجباریه (الزامی از نظر قانون) که هر محصولی که تو اروپا ساخته و برای فروش در بازارهای اروپا طراحی شده، باید این علامت رو داشته باشن. بر حسب این علامت، 70% محصولاتی که تو اروپا به فروش میرن رو شامل میشه. البته از این علامت میشه برای محصول های دیگه ای که تو سایر کشورها و یا کشورهای همسایه ی اتحادیه اروپا ساخته میشه هم استفاده کرد، با این کار ورود محصولات به داخل کشورهای اتحادیه اروپا به راحتی انجام میشه. اینم بهتره بدونیم اگه محصولی با این علامت وارد کشورهای اتحادیه ی اروپا بشه، باید بر طبق یه سری قوانین و دستورالعمل هایی که CE وضع کرده، تو بازارهای کشورهای اتحادیه اروپا فروخته بشن.
این قوانین و دستورالعمل ها، توسط استانداردهای اروپایی پشتیبانی میشن که این الزامات و قوانین رو تعیین میکنه. اساسا این دستورالعمل ها، حداقل سطح ایمنی رو برای آداپتورهای لپ تاپ که تو اتحادیه اروپا فروخته میشن رو تعیین میکنه. پس هر محصولی که دیدین روش علامت CE وجود داره، یعنی با تمام شرایط و قوانین تولید و فروش محصول کشورهای اتحادیه اروپا، سازگاری داره.
توجه داشته باشین که علامت CE نشان دهنده ی تاییدیه سلامت محصول نیست، فقط بیانگر اینه که این محصول با شرایط، قوانین و مقررات مربوط به تولی و فروش محصول اتحادیه ی اروپا سازگاری داره، همین! استفاده از این علامت تنها ادعای تولید کننده است که محصولش با این قوانین، مطابقت داره.
NOM NYCE (مکزیک):
یرگرفته از یه عبارت اسپانیایی با مفهوم استاندارد سازی و صدور گواهی نامه الکترونیک است. این یه انجمن غیر انتفاعی است که در نوامبر سال 1994 توسط گروهی از شرکت های برجسته از بخش های الکترونیک، مخابرات و فناوری اطلاعات در مکزیک ایجاد شده. گواهی امنیت NOM از طریق آژانس امنیت و سلامت NYCE تایید میشه. برای همین تمام محصولات، قبل از اینکه از طرف NYCE تایید بشن، از طرف NOM مورد تست قرار میگیرن.
IRAM (آرژانتین):
علامت موسسه استاندارد و صدور گواهینامه آرژانتین است که یه انجمن خصوصی غیرانتفاعیه و در سال 1935 تاسیس شده. این سازمان بر استاندارد ملی نظارت داره و بصورت مستقل، صدور گواهی امنیت و سلامت محصول رو انجام میده.
علامت EK (کره) :
موسسه تست کره (KETI) موسسه تحقیقات آزمایشی حرفه ای ملی است که یک سازمان معتبر شناخته شده در کره است که تست سلامت و امنیت لوازم برقی رو انجام میده. این سازمان در سال 1970 تاسیس شد. این سازمان همچنین یک گواهی نامه است که میتونه گواهی EK Mark را برای محصولات وارداتی به کره صادر کنه.
علامت PSE JET (ژاپن) :
PSE Mark که مخفف Product Safety Electric و به معنی ایمنی محصول الکتریکی است و برای این طراحی شده تا نشون بده محصول تولید شده، برای مثال آداپتور لپ تاپ طبق قوانین و استانداردهای خاص تعیین شده، ساخته شده است. تو ژاپن، تمام محصولات الکتریکی باید از تست سلامت عبور کنن و بعد اونه که علامت PSE روشون حک میشه؛ و این پروسه و تست ها، بر اساس قانونی یه نام قانون DENAN اجباریه. بر اساس این قانون، تمام لوازم الکتریکی که با شرایط استاندارد مطابقت نداره و موفق به دریافت این علامت نشده، فروششون غیرقانونی محسوب میشه.
علامت CSA (کانادا) :
این علامت مخصوص انجمن استانداردهای کاناداست. این انجمن در خدمت کسب و کار، صنعت، دولت و مصرف کننده ها در کانادا و بازارهای جهانی است. علامت CSA روی یک بیلیون محصول که در سراسر دنیا وجود داره، حک شده. این علامت بیانگر اینه که محصول تولید شده، تو آزمایشگاه های مجاز، با انجام آزمایش و تست، سلامت محصول تایید شده و مطابق با استانداردهای ملی، قابل فروش هستن.
علامت C-Tick :
این علامت در محصولاتی دیده میشه که باید با شرایط، قوانین و استانداردهای استرالیا، سازگار باشن. بر اساس این علامت، محصولات تولید شده، میتونن بصورت قانونی تو مارکت های استرالیا بفروش برسن.
RCM : Regulatory Compliance Mark
این علامت به معنای نشان رعایت مقررات تعیین شده است. RCM میتونه یه علامت جایگزین برای سالم بودن محصولات باشه.
خب، تا اینجا معنی و مفهوم یه سری از علائم رو که بیانگر سلامت آداپتور و یا سایر محصولات الکتریکی است رو فهمیدین. بودن هر یک از این علامت ها پشت آداپتور، چیز خوبیه و خیالتون راحت میشه که آداپتورتون سر راهی نیست و تاییدیه ی سالم بودن رو گرفته. اگه آداپتورتون هیچ کدوم از این علامت ها رو نداشته باشه، یکم جای نگرانی داره چون در اینصورت اصلا معلوم نیست آداپتور رو کجا تولید کردن و اصل نسیت.
امیدوارم که براتون جالب بوده باشه
Leave a Comment