در مقاله ی قبلی ، در مورد اینکه لپ تاپ بخریم یا دسکتاپ، صحبت کردیم. اگه بر حسب نیاز و با توجه به تمام جوانب، تصمیم به خرید لپ تاپ گرفتید، امروز میخوایم درباره ی انواع لپ تاپ ها و مصارف آن ها صحبت کنیم تا شما عزیزان بتونید بهترین گزینه رو از بین لپ تاپ ها انتخاب کنید. 
طبقه بندی لپ تاپ ها با توجه به وزن و اندازه:
1. نت بوک ها: در سال های گذشته طی پروژه ای با نام OLPC ، به معنی (یک لپ تاپ به ازای یک کودک)، نت بوک ها با هدف استفاده از تکنولوژی در سیستم آموزشی کودکان در آفریقا و سایر کشورهای محروم آسیا تولید شدن. اندازه ی صفحه نمایش نت بوک ها بین 7 تا 11 اینچ، و وزنشون حدود 1 تا 1.5 کیلوگرم است، که این دو ویژگی تونست توجه کسایی که جابجایی زیادی دارن رو به خودش جلب کنه، ویژگی مثبت دیگه ی نت بوک ها قیمت پایینشونه. کم کم با گذشت زمان ضعف های نت بوک هم پیدا شد؛ مسلما بخاطر کوچیک بودن این دستگاه ها، نمیشه ازش انتظار داشت تا تمام قطعات مهم و حساس و قوی، تو این دستگاه ها جا داده بشه و در واقع همین امر باعث بروز کم و کاستی نت بوک ها شد. و در نهایت هم تولید نت بوک ها تقریبا متوقف شد. قابل ذکره که کوچک بودن دستگاه، حتما به معنی ضعیف بودن قطعات داخلیش نیست!

آشنایی با انواع لپ تاپ و مصارف آنها(خانگی،گیم،صنعتی،...)

2. لپ تاپ ها: اغلب دستگاه ها جزو این دسته محسوب میشن. و چون مصارف خانگی و حرفه ای رو خیلی راحت جواب میدن جزو محبوب ترین ها هستن و طرفدارهای زیادی هم دارن. اندازه ی صفحه نمایش لپ تاپ ها از 11 اینچ شروع و به 17 اینچ میرسه، که البته 14.1 و 15.6 اینچ بین لپ تاپ ها رایج تره. وزنی که لپ تاپ ها دارن چیزی حدود 1.8 تا 3.2 کیلوگرم است. همچنین امکانات تو لپ تاپ ها کامله و پورت های مختلفی هم داره. در مورد قیمت هم باید بگیم که لپ تاپ ها دارای تنوع قیمت زیادی هستن.

3. اولترابوک ها: اولترابوک ها در واقع ترکیبی از لپ تاپ و تبلت هستن! یعنی کارایی و قدرت رو از لپ تاپ ها و ظرافت و باریکی و سبکی رو از تبلت ها گرفتن. اولترا بوک ها از پردازنده های کم مصرفی استفاده میکنن، و پردازنده ها هم مدل های مختلفی دارن؛ شاید شنیده باشین که اولترابوک ها قدرت پردازش پایین تری رو دارن، اما به هر حال توانایی پردازش فرآیندهایی که از اولترابوک انتظار میره رو بخوبی انجام میدن. اندازه ی صفحه نمایش این دستگاه ها 13 یا 14 ، گاهی هم 12 اینچ هستن. وزنشون هم حدود 1.1 تا 1.8 کیلوگرم است. طراحی خیلی ظریف و زیبایی دارن و قیمتشون نسبت به لپ تاپ ها بالاست و در کل، قدرت پردازشی خوب و متوسطی دارن.

آشنایی با انواع لپ تاپ و مصارف آنها(خانگی،گیم،صنعتی،...)

4. لپ تاپ های هیبریدی (تبلت های هیبریدی):این دستگاه ها، نسل جدیدی از لپ تاپ ها هستن که در واقع بسته به نیاز مصرف کننده، هم میتونن به لپ تاپ تبدیل شن و هم میتونن به تبلت تبدیل شن. صفحه نمایشی این مدل ها لمسی و اندازش 10 تا 12 اینچ است و قیمت این لپ تاپ های هیبریدی بالاست و پردازش خوب و متوسطی دارن.

آشنایی با انواع لپ تاپ و مصارف آنها(خانگی،گیم،صنعتی،...)

طبقه بندی لپ تاپ ها از نظر کاربردی:
1. لپ تاپ های دانشجویی: تو لپ تاپ های دانشجویی، علاوه بر داشتن سخت افزار قوی، باید مقرون به صرفه هم باشن، طوری که از نظر سخت افزاری قوی ولی قیمتشون پایین باشه و یه تعادلی بین قیمت و سخت افزار وجود داشته باشه. توجه داشته باشین که گول ظاهر رو نخورین! چون لپ تاپ ای که میخرین حداقل باید 4 سال براتون کار کنه. لپ تاپ ای که میخرین باید سبک باشه چون شما قراره بهمراه کتاب و آداپتور و چیزای دیگه لپ تاپ رو با خودتون حمل کنین، پس سبک بودن لپ تاپ جزو نکاتیه که حتما باید بهش توجه داشته باشین. اگه بخاطر وزن، لپ تاپ های کوچک 12 اینچی رو انتخاب کنین ممکنه در طول زمان چشم هاتون آسیب ببینه. این لپ تاپ ها کیبورد و تاچ پد کوچک تری هم دارن که استفاده مداوم ازش شاید آزار دهنده باشه. در نتیجه بهترین انتخاب، لپ تاپ های 12 تا 15 اینچی است. شرکت اینتل سازنده ی پردازنده برای لپ تاپ هاست.

 Core i7 پردازنده ی این شرکته و برای کسانی که کارهای سنگین با لپ تاپ انجام میدن انتخاب مناسبیه (در زمان تهیه ی این مقاله پردازنده ی Core i9 به تازگی ارائه شده)  Core i5هم جزو پردازنده های تولید شده توسط اینتل است و برای کسانی که کارهای معمولی و روزانه با لپ تاپ انجام میدن، مثل دانشجو ها خیلی مناسب تره. Core i7 بخاطر جدید بودنش و قدرت پردازش بالا، قیمت بالاتری داره. ولی یادتون باشه بخاطر قیمت پایین سمت Core i3 نرین چون قدرت پردازشی پایینی داره. برای انجام دادن کار های روزانه، Core i5 میتونه بهترین انتخاب باشه.

در مورد رم و حافظه هم باید بگیم که رم 4 گیگ برای دانشجوها کافیه، اما برای راحتی کار میتونین رم رو ارتقا بدین.اگه خواستین رم لپ تاپ رو ارتقا بدین یه سری معیارها وجود داره که باید بهش توجه کنین مثل نوع تکنولوژی رم مثلDDR3, DDR3L, DDR4 :و باس رم.

کارت گرافیک هم بستگی به رشته ی دانشجو داره! اگه دانشجوی رشته ی معماری یا عمران هستین، لپ تاپ هایی با کارت گرافیک سری Quadro یا Geforce ساخت شرکت NVIDIA و سری Firepro یا Radeon ساخت شرکت AMD احتیاج دارن تا بتونن مدل های سه بعدی رو باهاش پردازش کنن. در غیر اینصورت نیازی به گرافیک های سنگین ندارین و خود گرافیکی که اینتل داخل لپ تاپ تعبیه کرده کارتون رو براحتی راه میندازه.

2. لپ تاپ های گیمینگ:
حافظه و رم در این لپ تاپ ها حداقل 8 گیگ است (حداقل رم پیشنهادی 6 گیگ، ولی 8 گیگ بهتره). اندازه ی صفحه نمایش این لپ تاپ ها حداقل 15.6 اینچ به بالاست (البته 14 اینچی هم وجود داره). اما هر چقدر گیم تو صفحه نمایش بزرگ تره زده بشه کیفش هم بیشتره! امروزه اغلب لپ تاپ های گیمینگ 17 و 18 اینچی و دارای نمایشگرهای با کیفیتی هستن.

 

شاید اصطلاح دور در دقیقه یا RPM رو شنیده باشین، مثلا هارد لپ تاپ 5400 دور در دقیقه است. این درواقع سرعت گردش صفحه گردان یا پلاتر هاست. هرچقدر این صفحه گردان سریعتر بتونه بچرخه، اطلاعات هم سریع تر خونده یا نوشته میشه.

مقدار هارد در لپ تاپ مخصوص بازی باید 7200  دور باشه، البته با هارد 5400 هم بازی اجرا میشه اما مسلما به خوبی سرعت و اجرا با 7200 PRM نمیشه.

آرایش و چینش دکمه های کیبورد در لپ تاپ مخصوص بازی با بقیه ی لپ تاپ ها فرق میکنه. معمولا کلیدهای چپ و راست، بالا و پایین کمی بالاتر از بقیه کلیدها تعبیه میشه تا براحتی بشه از این دکمه ها استفاده کرد بدون اینکه با بقیه کلیدهای کیبورد قاطی شن. علاوه بر این دکمه های شیفت، کنترل، TAB و Enter درشت طراحی میشن. نور زمینه در کیبورد از واجباته و برخی از شرکت ها مثل ایسوس ترجیح میدن از نور سفید برای نور زمینه کیبورد استفاده کنه در حالی که شرکتی مثل لنوو از نور قرمز، MSI از نور آبی و شرکتی مثل Dell با برند Alienware و برخی مدل های MSI از رنگ های مختلفی (مثل رنگ های رنگین کمان) استفاده میکنن.

اکثرا تاچ پد های بزرگ با دکمه های مجزایی دارن، دقت تاچ پد در لپ تاپ های مخصوص گیم خیلی زیاده و معمولا قابلیت چند لمسی رو دارن.
لپ تاپ های مخصوص گیمینگ حدود 5 میلیون و به بالا قیمت دارن. به هیچ وجه هم نباید نگران خرابی یا آسیب دیدن قطعاتش باشین چون قرار نیست الکی 5 میلیون پول بدین! بخاطر همین خود شرکت سازنده تمام نکاتی که باید رو تو ساخت محصولش رعایت کرده. این رو هم در نظر بگیرین که لپ تاپ های گیمینگ برای هر کاری مناسبه چون گرافیک و قدرت پردازش خیلی بالایی داره. اگه لپ تاپ مخصوص گیمینگ داشته باشین به سادگی میتونین کارهای گرافیکی مثل فتوشاپ، افترافکت، پریمر و 3DMAX رو بدون هیچ دغدغه ای انجام بدین. وزن لپ تاپ های گیمینگ حداقل 4 کیلو تا 6 کیلوست! اگه قابل حمل بون لپ تاپ براتون مهمه باید کلا قید لپ تاپ های مخصوص بازی رو بزنین!

آشنایی با انواع لپ تاپ و مصارف آنها(خانگی،گیم،صنعتی،...)

3. لپ تاپ های صنعتی:
لپ تاپ های صنعتی قادر به انجام دادن کارهای بسیار سنگینی هستن و میتونن گاهی  تا 10 ساعت، بدون نیاز به برق و شارژ روشن بمونن (البته در این مورد باید اضافه کرد که لپ تاپ های صنعتی دارای باتری دومی هستن و در واقع با کمک این باتری زاپاس هست که میتونن تا 10 ساعت، بدون نیاز به برق/شارژ به کار کردنشون ادامه بدن). این نوع از لپ تاپ ها بخاطر قدرت خیلی زیادی که تو پردازش دارن، به طبع، به سیستم خنک کنندگی بسیار قوی ای هم مجهز شدن تا بتونه هوای بین قطعات داخلی رو تهویه کنه و از آسیب دیدن این قطعات (که میتونه باعث کاهش عمر دستگاه بشه) جلوگیری کنه. خود این لپ تاپ ها به سه دسته تقسیم میشن:

الف_ لپ تاپ های فوق العاده مقاوم: این مدل ها برای استفاده ی نظامی طراحی شدن و از نظر فنی نسبت به بقیه لپ تاپ ها بسیار مقاوم هستن و بیشتر توی عملیات های جنگی استفاده میشن.

ب_ لپ تاپ های صنعتی بسیار مقاوم: این لپ تاپ ها برای حمل و نقل، استفاده های نظامی، فرودگاه ها و مهندسی خیلی مناسبه. بعضی از مصرف کننده ها مثل مهندسین عمران، ممکنه نیاز باشه تا لپ تاپ رو به محل کارشون (ساختمان و ...) ببرن، پس باید لپ تاپی که میخرن با توجه به این شرایط بسیار مقاوم باشه و چون این لپ تاپ ها قراره در فضای باز هم استفاده بشه، میتونن دمای 20- تا 60+ درجه رو تحمل کنن. داشتن GPS هم گزینه ایست که میشه برای استفاده از لپ تاپ در فضای باز در نظر داشت.

ج_ لپ تاپ های صنعتی مقاوم: این گروه نسبت به دو گروه قبلی درصد حفاظتی پایین تری داره اما با این وجود گزینه ی بسیار مناسبی برای مهندسین و همچنین کاربردهای اداری محسوب میشه.

با وجود تمام این گزینه ها، مقاومت و استحکام زیاد با استقبال خوبی در بازار مواجه نشدن و متقاضیان چندانی ندارن.

آشنایی با انواع لپ تاپ و مصارف آنها(خانگی،گیم،صنعتی،...)

4. در آخر هم میرسیم به لپ تاپ های خانگی و مولتی مدیا:
این مدل از لپ تاپ  ها بیشتر برای مشاهده فیلم و عکس کاربرد دارن و درنتیجه در این دستگاه ها کیفیت صفحه نمایش و ویژگی هاشون مثل روشنایی، زاویه ی دید، رنگ و ... خیلی مهمه. لپ تاپ هایی که برای مصارف خانگی و مولتی مدیا ساخته شدن اکثرا از نظر پخش، قدرت مناسبی دارن و کیفیت تصویر و بلندگوها رضایت بخشه و از نظر پردازشی نیزقدرت پردازشی متوسط و خوبی دارن.

آشنایی با انواع لپ تاپ و مصارف آنها(خانگی،گیم،صنعتی،...)


با تمام توضیحاتی که در مورد انواع لپ تاپ ها دادیم و از نظر کاربردی دسته بندیشون کردیم، امیدوارم که حالا بتونین با توجه به نیازتون انتخاب درست رو انجام بدین و بهترین و البته با صرفه ترین لپ تاپ رو برای خودتون انتخاب کنین