۸ ترفند مدیریت Task Manager در ویندوز ۱۰

۸ ترفند مدیریت Task Manager در ویندوز ۱۰

 
Task Manager ویندوز 10 توانایی‎های زیادی دارد که شاید در نگاه اول نتوان به همه آنها پی برد، با استفاده از میانبرهای مناسب می‎توان به خیلی از این قابلیت‎ها دسترسی پیدا کرد. در ادامه چند نکته و ترفند در این باره را بررسی خواهیم کرد.

برای اجرای Task Manager کلیدهای CTL+SHIFT+ESC را فشار دهید یا روی نوار وظیفه (taskbar) راست-کلیک کرده و گزینه Task Manager را انتخاب کنید. خیلی از کاربران ویندوز هستند که هرگز سراغ پنجره Task Manager نرفته و از توانایی‎های آن استفاده نمی‎کنند. شاید بتوان گفت بیشترین و اصلی‎ترین کاربرد این برنامه برای بستن اپلیکیشن‎هایی است که به هر دلیلی قفل می‎کنند و نمی‎شود به روش معمول آنها را بست.

 

برای این کار کافی است از لیست اپلیکیشن‎های باز روی اپلیکیشنی که قفل کرده کلیک کنید تا انتخاب شود، سپس روی دکمه End Task کلیک کنید و یا روی خود اپلیکیشن راست-کلیک کرده و بعد گزینه End Task را انتخاب کنید. با این کار اجرای اپلیکیشن قفل شده متوقف شده و به طور کامل بسته می‎شود.

یکی دیگر از گزينه‎هایی که در Task Manager در برخی موارد کاربردی است استفاده از گزينه Always on Top در منوی Options است که باعث می‎شود این برنامه همیشه در بالای سایر پنجره‎های باز قرار بگیرد.

حالا وقت آن رسیده که به سراغ امکانات جالب توجه این برنامه برویم. در قسمت پایین پنجره Task Manger روی فلش کنار عبارت More Details کلیک کنید. این کار باعث می‎شود اندازه پنجره به میزان قبل ملاحظه‎ای بزرگ‎تر شود و گزینه‎های بسیار بیشتری در اختیار شما قرار گیرد.

در تب اول که Processes نام دارد، هر چیزی که در سیستم شما در حال اجرا است فهرست می‎شود. اگر علاقمند هستید ببینید چه چیزی در حال استفاده از تمام توان پردازنده مرکزی شما است، روی ستون CPU کلیک کنید تا یک فلش رو به پایین کنار آن ظاهر شود، با این کار برنامه‎ها به ترتیب بر اساس میزان CPU مصرفی از بیشترین به کمترین مرتب می‎شوند. روی ردیف بالای جدول که با عناوین name/cpu/memory/disk مشخص شده راست کلیک کنید، با این کار شما می‎توانید ستون‎های بیشتری از اطلاعات را به این جدول اضافه کنید. ستون  Command Line مسیری که فایل exe یک اپلیکیشن در آن قرار دارد را به شما نمایش می‎دهد و ستون Publish به شما اعلام می‎کند که چه کسی این اپلیکیشن را نوشته است.

اگر در لیست اپلیکیشن‎های در حال اجرا به نامی‎ ناشناخته برخورد کردید که به نظر بدافزار یا ویروس می‎رسید، تنها کافی است روی نام آن راست-کلیک كرده و گزینه search online را انتخاب کنید. در اغلب موارد این اسامی‎ نا آشنا چیز خطرناکی نیستند و ممکن است مربوط به پردازشی باشند که در پس زمینه مشغول اجرا هستند و یا مربوط به بخشی از یک اپلیکیشنی باشند که از قبل روی سیستم شما نصب شده است. اگر در برخی مواقع پنجره‎ها رفتار عجيب و غریبی از خود نشان می‎دهند، در فهرست اپلیکیشن‎های در حال پردازش Windows Explorer را پیدا کنید. سپس روی دکمه Restart پایین پنجره کلیک کنید. از این ابزار برای اجرای مجدد ویندوز بدون نیاز به اجرای مجدد سایر اپلیکیشن‎ها استفاده می‎شود. اگر شما زیاد مجبور به این کار می‎شوید، شاید وقت آن رسیده که ویندوز را مجددا نصب کنید.

تبStartup  فهرستی از تمام اپلیکیشن‎هایی که زمان بارگذاری ویندوز به طور خودکار اجرا مي‎شوند را نمایش می‎دهد. ستون Startup Impact که با عناوین None, Low, Medium و High درجه بندی شده است، به شما نشان می‎دهد که هر یک از این اپلیکیشن‎ها چه میزان سرعت بارگذاری ویندوز را کند می‎کنند. اگر می‎خواهید یک اپلیکیشن دیگر به طور خودکار با ویندوز اجرا نشود، تنها کافی است روی آن راست-کلیک كرده و گزینه disable را انتخاب کنید. اما فراموش نکنید که بعضی اپلیکیشن‎ها مثل Dropbox را باید بعد از بارگذاری ویندوز به صورت دستی اجرا کنید، در غیر این صورت سینک فایل‎های شما در پس زمینه انجام نخواهد شد.

در راستای افزایش سرعت بارگذاری ویندوز، شما می‎توانید از تب Performance نیز استفاده کنید که وضعیت عملکرد CPU, Memory, Disk, Ethernet, Wi-Fi و Bluetooth (اگر آن را اجرا کرده باشید) را تحت نظر قرار می‎دهد. این تب به شما اطلاع می‎دهد چه میزان پردازنده و حافظه در حال استفاده است. همچنین اطلاعاتی در مورد خود پردازنده از جمله فرکانس کلاک، تعداد هسته و غیره نیز به شما نشان داده می‎شود. اگر می‎خواهید این اطلاعات را برای عیب یابی یا موارد دیگر با دیگران به اشتراک بگذارید، روی این صفحه راست-کلیک كرده و گزینه Copy را انتخاب کنید، با این کار یک نسخه از این اطلاعات در حافظه ذخیره می‎شود و شما می‎توانید آن را از طریق ایمیل برای دیگران ارسال کنید.

همچنین در صورتی که مایل هستید جزئیات بیشتری در مورد ترافیک شبکه به دست آورید، داخل صفحه راست-کلیک كرده و گزینه View Network Details را انتخاب کنید. در این حالت به صورت زنده به اطلاعات مربوط به شبکه وای‎فای یا اترنت خود دسترسی خواهید داشت.